nilssonbygger.blogg.se

Familjen Nilsson håller på att bygga hus, följ resan här! Vi bygger ett Tranan special utanför Bollnäs i vackra Hälsingland. Ett projekt som startade under våren 2013 med planering och gick igång ordentligt under hösten.

Kärlek vid första ögonkastet

Kategori: Allmänt

Okej, det kanske är att överdriva lite.... för inte kan man väl vara kär i ett hus/kök?!?
Men idag när jag såg att köksinredningen börjar komma på plats så kände jag en nöjdhet och en glädje över våra val - som passar mig perfekt!
 
Till vänster syns det påbörjade skafferiet och sedan en del av den inredning vi valt - Vitpigmenterad ek i en serie som heter Studio (Ballingslöv). Vi som haft vitt kök i alla år ser fram emot lite annat. Under skyddskivan på golvet är ju det gråa klinkersgolvet och vi kommer att ha en mörkgrå laminatskiva ovanpå lådorna. 
 
En närbild på första låddelen som är på plats. Vi kommer att ha bänkhöjden på ca en meters höjd istället för 90 cm, så det behövs visst lite klossar! :-)
 
Mellan våningar har nu trappen kommit på plats, här med skydd som snickarna satt dit. Även trappstegen är alltså vita. 
 
Här syns att övervåningens garderober och badrumsinredningen har burits upp.
 
På övervåningen fattas numer kaklet i badrummet, innergolv i resten och sedan är det snudd på dags för spackling, målning och tapetsering och sedan listverk och badrumsinredningen på plats.. 
 
På nedervåningen ska hela köket in, sedan ska fler rum få innertak. Klinkersen ska läggas färdigt, lilla badrummet kaklas... Ja, det är en del kvar, men slutet börjar nalkas i horisonten. 
 
Efter vår cykelresa till Italien så är det återigen dags för att ta itu med byggstädningen till helgen och hoppas att vårt nuvarande hus (som ligger på hemnet) blir sålt. 
 

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Vad kul, nu börjar verkligen det synas att det är ett hem på gång. Spännande! :)

  2014-05-08 | 21:34:15
 • mor säger:

  Härligt. Nu går det fort!

  2014-05-08 | 21:50:36
 • Hege säger:

  Vad fint det blir! Längtar tills vi kommer så långt.
  Jag har en fråga... Du skriver att det är dax att ta itu med byggstädning. Har ni hand om allt avfall själv? och ungefär hur mycket är det? dvs hur ofta får ni köra till tippen? Har ni container, eller kör ni med släp? Tacksam för lite input ( kanske du kan göra ett inlägg om det?) för vi funderar på att göra allt själv. Mvh Hege

  2014-05-09 | 06:23:58
  Bloggadress: http://hegejonsson.blogspot.se/
 • Bigfoot säger:

  WOW! Det blir bara bättre och bättre! Skitsnyggt ju!
  Längtar till slutet av maj när vi får göra ett studiebesök i anslutning till Alftamaran.
  Kram på er långbeningar!

  2014-05-09 | 15:29:44
 • Grazzaa säger:

  Härligt! Men hjälp, jag som hade planer på att hälsa på er längre fram...... Hur ska jag nå upp till vattenkranen med mina 158 cm! Har Ni kanske en liten pall ;-) //Kram i massor!

  Svar: Vi tänker oss att gästerna får en hel del service! Men visst - vi kan nog utlova en pall också, eller kanske en stege! :-D
  Lotta Nilsson

  2014-05-13 | 14:24:17

Kommentera inlägget här: