nilssonbygger.blogg.se

Familjen Nilsson håller på att bygga hus, följ resan här! Vi bygger ett Tranan special utanför Bollnäs i vackra Hälsingland. Ett projekt som startade under våren 2013 med planering och gick igång ordentligt under hösten.

Söndagsnöje

Kategori: Allmänt

Efter en förmiddag med skidtävling på TV-n så stod bygget på agendan - sopen är snudd på min bästa vän. Jag sopade sågspån, och tog reda på både träbitar och annat skräp. Min käre äkta hälft roade sig med att stoppa isolering i övervåningens golv - eller heter det nedre våningens tak?...
Han blev visst lite trötter i knäna efter ett tag...
 
Själv känner jag mig inte så sugen att balansera på åsarna, så jag tog på mig hantlangarrollen!
 
För övrigt så har vi diskuterat golv med snickarna och tittat på golv på Beijer, så i fredags bestämde vi oss för att vi ska sätta klinkers på drygt halva nedervåningen. Det blir 30x60-plattor på de stora ytorna och 15x15 i dusch och vid golvbrunnar. Med tanke på att vi har platta med golvvärme, så är tydligen klinkers den mest optimala lösningen... I vardagsrummet och "biblioteket" kommer vi att köpa trägolv, men resten blir klinkers. 
Till vänster är trägolvet vi tittat på och till höger en platta av klinkersen.
 
Plattan kommer från Konradssons och heter Martre i färgen Raggio de luna. Golvet är ett ekgolv från Tarkett.
Så från att fundera om vi överhuvudtaget skulle ha klinkers på golvet blev det beslutat att det blir en stor del av nedervåningen. Det blir snyggt till köksluckorna med det gråa! 
 
Det som hänt under veckan är att maskinhallen får el, mer isolering och lite innertak. Imorgon ska den stora porten monteras dit också.
I huset är det mellan-tak-golvet som börjar komma på plats, liksom fler innerväggar. Vattenledningar och fläktrör och så vidare... 
 
 
 
 
Nu sitter vi i soffan och firar med en varsin Irish coffee istället för att svänga de lurviga till Expanders.. Men det fick vi göra igårkväll, plus att nästa helg bjuder på hela tre (!) danskvällar. 
 

Nytt år

Kategori: Allmänt

Så har då julen passerat och jullovet är slut. Arbetet fortsätter med både hall och hus.
 
Maskinhallen har minsann fått dörr och fönster: 
 
 
Från insidan ser det ut så här: 
 
 
 
I huset kommer fler väggar upp, här är det det nedre badrummet som tagit form:
 
Väggarna får läkt och nästa steg är eldragning och sedan ska spånskivor och gipsskivor skruvas upp.
Även innertaket ska på plats.
 
 
 
 
Under julen fick vi en välförtjänt vila, med bara lite pysslande med bygget. Nu väntar beslut om el, golv, väggar, tapeter osv...
 
Fortsättning följer!